Na co se zaměřit při výběru školního batohu

20.02.2012 14:17

Školní batohy jsou důležitou součástí každodenního života školáků a studentů.   Množství učebnic, sešitů   a jiných školních pomůcek, které s sebou denodenně nosí do školy je veliké. Váha knih mnohdy výrazně zatěžuje záda dítěte, a proto je nezbytné dbát při výběru batohu na opravdu kvalitní a anatomicky správně tvarovaná a vypodložená záda batohu. Jen ta zamezí vzniku otlaků zad a v maximální míře omezí vadné držení těla.

Dostatečně široké a vypolstrované popruhy by batoh měly držet ve správné výšce zad. Správné nastavení délky popruhů je klíčové. Dalším důležitým detailem je dělení vnitřního prostoru batohu. Vybírejte batoh, který má vnitřní prostor dělený alespoň na dvě přihrádky, aby bylo možné oddělit učebnice a sešity od svačiny a ostatních školních pomůcek. Pro školáky to bude přehlednější a váha učebnic bude dobře rozložena v blízkosti zad.

Školní batoh

Bezpečnostní prvky

Při nákupu batohu pro malé školáčky myslete také na bezpečnostní prvky. Reflexní pruhy a obrázky výrazně zvyšují viditelnost dítěte na přechodech pro chodce. Děti často chodí do školy v šeru a batoh zvyšující viditelnost je na místě. Vyberte ten který má reflexní plochy, odrazky a zářivé barvy.

Pro starší školáky, kteří již mají svoji představu o designu jejich školního batohu, byste měli být velice opatrní při výběru módního motivu s aktuálními dětskými oblíbenci. Motivy aktuálních hrdinů jsou mnohdy módní jen velice krátkou dobu a zejména u dětí se rychle oblíbenost mění. U kvalitního batohu předpokládáte, že ho dítě bude používat delší dobu, proto volte raději neutrální motivy a vzhled.

 

—————

Zpět